Tahirlekene vokser med støtte fra Gjensidigestiftelsen!

Tahirlekene ble første gang arrangert i 2010.  På bakgrunn av tidligere leker, har Østmarka IL fått innvilget midler for tre nye år, under mottoet «Reservebenken skal brennes». Så langt har Tahirlekene gitt oss verdifull erfaring i forhold til målsetting, og lekene skal nå utvides til flere fylker. Skolene og kommunen har vært en viktig og avgjørende samarbeidspartner og det har vært stor oppslutning og medieinteresse rundt tiltaket. Det bekrefter behovet og verdien av aktivitetene som ligger i prosjektet.

Stikkord som mestring, inkludering, fellesskap og gode rollemodeller går igjen i prosjektet. Jakten på prestasjoner er byttet ut med lek og lagånd. Budskapet om at «reservebenken skal brennes» og Tahirs ord til elevene om at «tv og data skal kastes» styrker ideen om at «leken på løkka» gir oss de beste minnene fra oppveksten. Tahir er opptatt av at alle kan ha en dårlig dag, og at vi derfor må hjelpe hverandre.

Vi henvender oss til fylker og kommuner med informasjon om hensikten med prosjektet. Personlige møter med skole og idrettslag blir viktig for innsalg. Videre suksessfaktor er at vi følger og deltar på de enkelte arrangementene.